Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25650 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
10 g | Citrony |
1 kg | Hovězí maso zadní |
5 g | Kari koření |
2 ks | Mango |
40 ml | Olej slunečnicový |
40 ml | Omáčka sójová |
5 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Pomeranče |
5 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
250 ml | Voda pitná |
5 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 226,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Citrony, Kari koření, Mango, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pomeranče, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kari. Obložíme plátky citrusů a bobkovými listy. Římský hrnec namočíme do vody dle návodu. Mango oloupeme a vypeckujeme. Ovoce jemně nakrájíme a odložíme stranou 4 lžíce. Zbytek rozmixujeme s česnekem, citronovou a pomerančovou šťávou, se sójovou omáčkou a zázvorem. Přidáme tymián, chilli papričku, slunečnicový olej, 250 ml vody. Maso vložíme do římského hrnce a přelijeme omáčkou. Dusíme při 200 °C asi 100 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu. Šťávu rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní kostičky manga. |
2 | Vhodnou přílohou je rýže s nesolenými pistáciemi posypaná čerstvým koriandrem. |