Recept

Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25650
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
10 g Citrony
1 kg Hovězí maso zadní
5 g Kari koření
2 ks Mango
40 ml Olej slunečnicový
40 ml Omáčka sójová
5 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
30 g Pomeranče
5 g Sůl
3 g Tymián sušený
250 ml Voda pitná
5 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
5% Sacharidy 19 g
23% Tuky 17 g
25% Sodík 496 mg
80% Bílkoviny 45 g

Mangová chilli omáčka k hovězí pečeni postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a kari. Obložíme plátky citrusů a bobkovými listy. Římský hrnec namočíme do vody dle návodu. Mango oloupeme a vypeckujeme. Ovoce jemně nakrájíme a odložíme stranou 4 lžíce. Zbytek rozmixujeme s česnekem, citronovou a pomerančovou šťávou, se sójovou omáčkou a zázvorem. Přidáme tymián, chilli papričku, slunečnicový olej, 250 ml vody. Maso vložíme do římského hrnce a přelijeme omáčkou. Dusíme při 200 °C asi 100 minut. Hotové maso zabalíme do alobalu. Šťávu rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí a pepřem a vmícháme do ní kostičky manga.

2

Vhodnou přílohou je rýže s nesolenými pistáciemi posypaná čerstvým koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept