Burgundská omáčka s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burgundská omáčka s hovězím masem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25651 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule červená |
10 g | Fenykl obecný |
1 kg | Hovězí libové |
6 ks | Jalovec |
20 g | Jíška instantní |
30 g | Máslo čerstvé |
5 g | Nové koření celé |
5 g | Pepř černý celý |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Pomerančová kůra |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián sušený |
750 ml | Víno červené |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 146,6mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Fenykl obecný, Hovězí libové, Nové koření celé, Pepř černý celý, Pomerančová kůra, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jalovec, Jíška instantní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burgundská omáčka s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti 4 cm. Rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme. Přidáme červené víno, tymián, bobkový list, jalovčinky, pepř, nové koření, fenykl, pomerančovou kůru a česnek. Zakryté dusíme 70-80 minut. |
2 | Mezitím oloupeme cibuli a podélně ji nakrájíme na tenké proužky. Očistíme houby a spolu s cibulí je na másle osmažíme dokřupava. Vyjmeme maso a šťávu protřeme sítem. Lehce ji zahustíme jíškou, vložíme do ní opět maso a přidáme žampiony a cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Chutná s bílým chlebem nebo s nudlemi a se šťavnatým červeným zelím.