Recept

Burgundská omáčka s hovězím masem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25651
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
200 g Cibule červená
10 g Fenykl obecný
1 kg Hovězí libové
6 ks Jalovec
20 g Jíška instantní
30 g Máslo čerstvé
5 g Nové koření celé
5 g Pepř černý celý
5 g Pepř černý mletý
10 g Pomerančová kůra
5 g Sůl
10 g Tymián sušený
750 ml Víno červené
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 747 kcal
Kilojoule 3 127kJ
12% Sacharidy 42 g
29% Tuky 22 g
32% Sodík 648 mg
115% Bílkoviny 64 g

Burgundská omáčka s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti 4 cm. Rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme. Přidáme červené víno, tymián, bobkový list, jalovčinky, pepř, nové koření, fenykl, pomerančovou kůru a česnek. Zakryté dusíme 70-80 minut.

2

Mezitím oloupeme cibuli a podélně ji nakrájíme na tenké proužky. Očistíme houby a spolu s cibulí je na másle osmažíme dokřupava. Vyjmeme maso a šťávu protřeme sítem. Lehce ji zahustíme jíškou, vložíme do ní opět maso a přidáme žampiony a cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka

Chutná s bílým chlebem nebo s nudlemi a se šťavnatým červeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept