Recept

Marinovaný hovězí roštěnec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25652

Ingredience

120 g Cibule
500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
10 g Maizena - kukuřičný škrob
30 ml Olej slunečnicový
60 ml Omáčka sójová
5 g Pepř černý mletý
20 g Sezam - semena
5 g Sůl
60 g Víno Marsala
10 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
3% Sacharidy 11 g
37% Tuky 28 g
25% Sodík 490 mg
72% Bílkoviny 40 g

Marinovaný hovězí roštěnec postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na tenké proužky. Smícháme marsalu, sójovou omáčku a škrobovou moučku, směsí přelijeme nakrájené maso a necháme 30 minut odležet. Zázvor omyjeme a najemno nasekáme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Rozehřejeme olej, maso vyjmeme z marinády a za stálého míchání prudce opékáme asi 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, cibuli a houby a na silném plameni krátce opečeme. Přilijeme marinádu a necháme vařit ještě 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem. Sezamová semínka opražíme na suché pánvi dorůžova. Maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme sezamem a podáváme.

2

Vhodnou přílohou je rýže kari.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept