Marinovaný hovězí roštěnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný hovězí roštěnec
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25652 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
500 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
10 g | Maizena - kukuřičný škrob |
30 ml | Olej slunečnicový |
60 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sezam - semena |
5 g | Sůl |
60 g | Víno Marsala |
200 g | Žampiony čerstvé |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 266,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Sůl, Žampiony čerstvé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný hovězí roštěnec postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na tenké proužky. Smícháme marsalu, sójovou omáčku a škrobovou moučku, směsí přelijeme nakrájené maso a necháme 30 minut odležet. Zázvor omyjeme a najemno nasekáme. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Rozehřejeme olej, maso vyjmeme z marinády a za stálého míchání prudce opékáme asi 3 minuty. Přidáme zázvor, česnek, cibuli a houby a na silném plameni krátce opečeme. Přilijeme marinádu a necháme vařit ještě 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem. Sezamová semínka opražíme na suché pánvi dorůžova. Maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme sezamem a podáváme. |
2 | Vhodnou přílohou je rýže kari. |