Recept

Šípková omáčka k hovězí pečeni

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25653
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Hovězí maso zadní
5 g Koření Gyros
60 g Marmeláda šípková
20 ml Olej sezamový
5 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
60 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
3 g Tymián sušený
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 451kJ
3% Sacharidy 10 g
46% Tuky 35 g
47% Sodík 934 mg
105% Bílkoviny 59 g

Šípková omáčka k hovězí pečeni postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl, pepř a tymián. Obložíme plátky slaniny a ovineme kuchyňskou nití.

2

V pekáči rozehřejeme olej a maso ze všech stran řádně opečeme, aby mělo hnědou kůrku. Přilijeme 500 ml horké vody, ve které rozmícháme koření. Při střední teplotě dusíme zakryté 90 minut. Pak odkryjeme a pečeme ještě dalších 30 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do omáčky vmícháme šípkovou marmeládu a smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Z masa odstraníme slaninu a nakrájíme je na plátky.

3

Dobrou přílohou jsou bramborové knedlíky a na másle podušené zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept