Recept

Madeirská omáčka k hovězímu jazyku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25654
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Badyán
2 ks Bobkový list
120 g Cibule
1 ks Citrony
10 g Cukr krupice
1 kg Hovězí jazyk
3 ks Hřebíček
60 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Nové koření celé
5 g Pepř černý celý
5 g Pepř černý mletý
5 g Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
10 g Tymián čerstvý
100 ml Víno madeira
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 496kJ
11% Sacharidy 41 g
71% Tuky 53 g
19% Sodík 374 mg
74% Bílkoviny 42 g

Madeirská omáčka k hovězímu jazyku postup přípravy receptu:

1

Jazyk očistíme, omyjeme a v dostatečném množství osolené vody vaříme 2 hodiny. Potom přidáme pepř, nové koření, hřebíček, badyán, skořici, bobkový list, 2 cibule, polévkovou zeleninu, tymián a citronovou kůru a vaříme dalších 60-90 minut doměkka. Jazyk vyjmeme, rychle opláchneme studenou vodou a sloupneme kůži. Vývar svaříme na 600 ml a přecedíme. Rozehřejeme máslo a podusíme na něm 2 nakrájené cibule doměkka. Vmícháme mouku a upražíme světle hnědou jíšku. Pomalu přiléváme vývar a 10 minut povaříme. Znovu přecedíme a dochutíme solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou a madeirou. Jazyk nakrájíme na plátky a prohřejeme v omáčce.

2

Jako přílohu podáváme pyré z brambor a kaštanů a mrkev s rozinkami a mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept