Recept

Smetanová estragonová omáčka s hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25655

Ingredience

4 ks Bobkový list
60 g Cibule
5 g Estragon
800 g Hovězí maso zadní
30 g Hořčice klasická
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
40 g Okurky nakládané
5 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
100 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
150 ml Víno červené
500 ml Vývar z hovězích kostí
400 g Zelenina kořenová
60 g Česnekové máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 661 kcal
Kilojoule 2 765kJ
5% Sacharidy 17 g
54% Tuky 40 g
67% Sodík 1 g
94% Bílkoviny 53 g

Smetanová estragonová omáčka s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Máslo prohněteme s moukou a se sušeným estragonem a odložíme do chladničky. Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a každý obložíme dvěma plátky slaniny. Posypeme je kostičkami cibule, na užší stranu umístíme okurku, na delší položíme bobkový list a opatrně je svineme od užšího konce. Upevníme párátkem, kuchyňskými sponami nebo nití. Přepuštěné máslo rozpálíme a maso pěkně opečeme. Přilijeme masový vývar a dusíme 60 minut. Potom přidáme zeleninu, zalijeme červeným vínem a dusíme dalších 50-60 minut doměkka. Hotové maso zabalíme do alobalu, šťávu protlačíme sítem a povaříme. Zahustíme vychlazeným moučným máslem a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Závitky vložíme do omáčky a posypeme je čerstvými estragonovými lístky. Podáváme s vařenými brambory a květákem posypaným strouhankou a přelitým horkým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept