Smetanová estragonová omáčka s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová estragonová omáčka s hovězím masem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25655 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
60 g | Česnekové máslo |
60 g | Cibule |
5 g | Estragon |
30 g | Hořčice klasická |
800 g | Hovězí maso zadní |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Okurky nakládané |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno červené |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 182,0mg |
Draslík | 657,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Estragon, Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo, Hořčice klasická, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová estragonová omáčka s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Máslo prohněteme s moukou a se sušeným estragonem a odložíme do chladničky. Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a každý obložíme dvěma plátky slaniny. Posypeme je kostičkami cibule, na užší stranu umístíme okurku, na delší položíme bobkový list a opatrně je svineme od užšího konce. Upevníme párátkem, kuchyňskými sponami nebo nití. Přepuštěné máslo rozpálíme a maso pěkně opečeme. Přilijeme masový vývar a dusíme 60 minut. Potom přidáme zeleninu, zalijeme červeným vínem a dusíme dalších 50-60 minut doměkka. Hotové maso zabalíme do alobalu, šťávu protlačíme sítem a povaříme. Zahustíme vychlazeným moučným máslem a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Závitky vložíme do omáčky a posypeme je čerstvými estragonovými lístky. Podáváme s vařenými brambory a květákem posypaným strouhankou a přelitým horkým máslem. |