Recept

Rajská omáčka s koňakem ke steakům

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25657
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
50 ml Martell cognac
50 g Máslo čerstvé
20 g Olej olivový
20 ml Omáčka sójová
30 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
80 g Šalotka
5 g Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí
20 g Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 857kJ
2% Sacharidy 8 g
64% Tuky 48 g
43% Sodík 862 mg
80% Bílkoviny 45 g

Rajská omáčka s koňakem ke steakům postup přípravy receptu:

1

Šalotky oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pažitku omyjeme a nasekáme najemno. Rajčata ponoříme do horké vody, oloupeme, odstraníme stopku a nasekáme nahrubo. V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, steaky osolíme a opepříme a prudce je z obou stran opečeme tak, aby uvnitř zůstaly syrové. Maso vyjmeme z pánve a uchováme je v teple. Z pánve slijeme přebytečný tuk, vlijeme koňak, zapálíme jej, pánev vrátíme na sporák a vyčkáme, až plamen zhasne. Podusíme šalotku, přidáme rajčata, worcesterskou omáčku, vývar, sůl a pepř a omáčku povaříme. Na pánev vrátíme steaky a vaříme doměkka. Hotové maso přeložíme na talíře, omáčku ještě chvíli povaříme, přidáme do ní pažitku a steaky jí přelijeme.

2

Jako přílohu podáváme rýži nebo těstoviny, ochucené připraženým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept