Rostbíf s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rostbíf s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25658 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
40 g | Hořčice Dijonská |
750 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
50 g | Kapary |
60 g | Majonéza |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Med včelí |
30 g | Okurky nakládané |
60 g | Šalotka |
2 ks | Sardelové řezy |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 368,2mg |
Draslík | 343,1mg |
Vláknina | 752,5mg |
Vitamín A | 889,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majonéza, Med včelí, Okurky nakládané, Šalotka, Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice Dijonská, Hovězí roštěnka vys. peč., Kapary, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rostbíf s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a vložíme do pekáče. Máslo přepustíme a maso jím polijeme. Pečeme na středním stupni 50-60 minut. |
2 | Do hotového masa vetřeme ze všech stran sůl a pepř a necháme je vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme najemno. Kyselou smetanu smícháme s majonézou, trochou okurkového láku a medem na hladkou směs. Okurku, šalotku, česnek a kapary nasekáme najemno. Sardelky opláchneme studenou vodou, osušíme a rovněž nasekáme najemno. Spolu s hořčicí a bylinkami přidáme do ochucené majonézy a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby rozředíme okurkovým lákem. Vychladlý rostbíf nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. Ochucenou smetanu podáváme zvlášť. |
Poznámka
Obzvláště chutná s křupavými pečenými bramborami.