Jednoduchý recept

Šalotková omáčka s tousty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25659

Ingredience

8 krajíc Chléb toastový
10 g Cukr krupice
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
5 g Hořčice Dijonská
20 g Majonéza
20 ml Martell cognac
40 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
60 g Rajčata
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
300 ml Vývar z hovězích kostí
50 g Zakysaná smetana
200 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 413kJ
4% Sacharidy 15 g
54% Tuky 40 g
44% Sodík 879 mg
64% Bílkoviny 36 g

Šalotková omáčka s tousty postup přípravy receptu:

1

Šalotky rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky. Na 1 lžíci másla dusíme cibulku, až zesklovatí, a poté ji posypeme špetkou cukru. Vmícháme koňak a přilijeme telecí vývar. Necháme zvolna vařit, dokud se tekutina zcela nevyvaří. Osolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Zakysanou smetanu důkladně promícháme s majonézou a hořčicí a okořeníme solí a pepřem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.

2

Hovězí filé osolíme a opepříme a na zbylém másle opékáme asi 2 minuty z každé strany.

3

Čtyři plátky opečeného toastového chleba potřeme omáčkou, obložíme rajčaty, šalotkou a masem a zakryjeme druhým plátkem chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept