Recept

Koprová omáčka s pusinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 2566

Ingredience

500 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Kompot brusinkový
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 l Mléko polotučné
280 g Mouka pšeničná hrubá
120 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 845 kcal
Kilojoule 3 537kJ
19% Sacharidy 67 g
56% Tuky 42 g
8% Sodík 167 mg
88% Bílkoviny 50 g

Koprová omáčka s pusinkami postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme hovězí maso, aby změklo.

2

Připravíme si omáčku. Z mléka oddělíme asi půl hrnku a rozmícháme v něm mouku.

3

Zbytek mléka dáme vařit do hrnce, přilijeme mléko s moukou, osolíme a krátce povaříme.

4

Omáčku odstavíme, vmícháme do ní kopr. Dochutíme octem, příp. zjemníme šlehačkou.

5

Připravíme pusinky - do vroucí vody dáme cukr s hrubou moukou. Mícháme, až se hmota přestane chytat dna.

6

Po zchladnutí přimícháme 4 vejce a prášek do pečiva.

7

Těsto dáme do cukrářského sáčku a na pečící plech děláme pusinky.

8

Upečeme, hovězí maso nakrájíme, ozdobíme brusinkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept