Recept

Hříbková omáčka s telecími karbanátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 25666
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb toastový
100 g Cibule
20 g Hořčice
20 g Houby sušené
10 g Jíška instantní
100 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
40 g Rajčata sušená sterilovaná
60 g Šalotka
250 g Smetana 12% (konzumní)
60 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
500 g Telecí maso mleté
5 g Tymián čerstvý
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 959kJ
5% Sacharidy 18 g
39% Tuky 29 g
32% Sodík 650 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hříbková omáčka s telecími karbanátky postup přípravy receptu:

1

Na trošce másla zesklovatíme šalotku. Střídku chleba nakrájíme na plátky, přelijeme mlékem a důkladně vymačkáme. Chleba, vejce, žloutek, hořčici, tymián a šalotku promícháme. Rajčata pokrájíme na drobné kousky. Smícháme je s chlebovou hmotou a masem, osolíme a opepříme. Vytvarujeme osm karbanátků a v rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Lžíci másla uchováme.

2

Houby namočíme na 30 minut do 250 ml vlažné vody. Cibuli a česnek podusíme ve zbývajícím másle doměkka. Přidáme namočené houby i s vodou a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu a dále vaříme 10 minut. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Dochutíme petrželkou a zjemníme šlehačkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept