Jednoduchý recept

Pizzaiola k telecí řízkům

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25668

Ingredience

1 ks Bobkový list
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
10 g Olivy nakládané
5 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
60 g Protlak rajčatový
500 g Rajčata
10 g Rozmarýn čerstvý
20 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
600 g Telecí kýta
20 g Tymián čerstvý
150 ml Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 090kJ
4% Sacharidy 16 g
40% Tuky 30 g
35% Sodík 708 mg
64% Bílkoviny 36 g

Pizzaiola k telecí řízkům postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme, osušíme, okořeníme solí a pepřem a po obou stranách poprášíme moukou. Rozpálíme máslo se 2 lžícemi olivového oleje, do pánve vložíme rozmarýn a tymián a řízky v aromatickém tuku opečeme po obou stranách dozlatova.

2

Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme je a odstraníme stopku. Česnek a šalotku nakrájíme na drobné kousky, které osmažíme na zbývajícím oleji. Přidáme rajský protlak, červené víno, nakrájená rajčata a bobkový list. Omáčku vaříme nezakrytou asi 15 minut. Olivy nasekáme nadrobno. Jakmile má omáčka krémovou konzistenci, vyjmeme bobkový list a ochutíme ji solí a pepřem. Přidáme olivy a několik lístků oregana. Omáčkou přelijeme horké řízky a vše posypeme strouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept