Recept

Rýže s jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25669

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Hrozinky
6 ks Hřebíček
500 g Jehněčí plec
125 ml Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kmín římský
30 g Mandle loupané
1 špetka Muškátový oříšek
5 polévková lžíce Olej rostlinný
30 g Ořechy Kešu
1 špetka Pepř cayenský
30 g Pistácie
200 g Rýže loupaná
1 ks Skořice celá
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
250 ml Vývar slepičí
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 004kJ
20% Sacharidy 72 g
44% Tuky 33 g
26% Sodík 519 mg
64% Bílkoviny 36 g

Rýže s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži povaříme v 500 ml osolené vody asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.

2

Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek osmahneme na 2 lžících oleje a vyjmeme. Na výpeku opražíme mandle, kešu oříšky, pistácie a hrozinky. Vyjmeme a necháme stranou.

3

Očištěné, na kostky nakrájené maso opečeme na 2 lžících oleje a přidáme všechno koření. Přilijeme 1/2 jogurtu, smetany a vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.

4

Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní vrstvíme rýži smíchanou s ořechy a rozinkami a maso. Zalijeme zbylou smetanou, vývarem a jogurtem.

5

Pokrm pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept