Rýže s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s jehněčím masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 25669 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
6 ks | Hřebíček |
50 g | Hrozinky |
500 g | Jehněčí plec |
125 ml | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
30 g | Mandle loupané |
1 špetka | Muškátový oříšek |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
30 g | Ořechy Kešu |
1 špetka | Pepř cayenský |
30 g | Pistácie |
200 g | Rýže loupaná |
1 ks | Skořice celá |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 99,5mg |
Draslík | 785,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Hrozinky, Jehněčí plec, Jogurt bílý, Kmín římský, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Ořechy Kešu, Pepř cayenský, Pistácie, Rýže loupaná, Skořice celá, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Smetana 12% (konzumní), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži povaříme v 500 ml osolené vody asi 10 minut, scedíme a necháme okapat. |
2 | Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek osmahneme na 2 lžících oleje a vyjmeme. Na výpeku opražíme mandle, kešu oříšky, pistácie a hrozinky. Vyjmeme a necháme stranou. |
3 | Očištěné, na kostky nakrájené maso opečeme na 2 lžících oleje a přidáme všechno koření. Přilijeme 1/2 jogurtu, smetany a vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut. |
4 | Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní vrstvíme rýži smíchanou s ořechy a rozinkami a maso. Zalijeme zbylou smetanou, vývarem a jogurtem. |
5 | Pokrm pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. |