Recept

Suflé s čokoládou a likérem Grand Marnier

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2567
Kategorie: Nákypy

Ingredience

200 g Čokoláda hořká
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Likér Grand Marnier
20 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 571kJ
9% Sacharidy 33 g
28% Tuky 21 g
7% Sodík 139 mg
22% Bílkoviny 13 g

Suflé s čokoládou a likérem Grand Marnier postup přípravy receptu:

1

Maizenu smícháme se 2 lžícemi mléka. Zbytek mléka se smetanou ke šlehání přivedeme k varu. Rozpustíme v něm na kousky nalámanou čokoládu, zahřejeme a směs vymícháme dohladka. Postupně přidáme maizenu, cukr a vše dobře promícháme.

2

Ze sedmi bílků a špetky soli ušleháme jemný sníh. Kastrůlek odstavíme, vmícháme postupně žloutky, přilijeme likér a nakonec opatrně vmícháme sníh.

3

Troubu předehřejeme na 200C.

4

Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Do formy rozetřeme připravenou směs, pečeme 15minut. Poté zvýšíme teplotu na 220C a ještě 10minut dopékáme.

5

Hotové suflé ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept