Suflé s čokoládou a likérem Grand Marnier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Suflé s čokoládou a likérem Grand Marnier
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2567 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
200 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Likér Grand Marnier |
20 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 261,6mg |
Draslík | 275,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Grand Marnier, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suflé s čokoládou a likérem Grand Marnier postup přípravy receptu:
1 | Maizenu smícháme se 2 lžícemi mléka. Zbytek mléka se smetanou ke šlehání přivedeme k varu. Rozpustíme v něm na kousky nalámanou čokoládu, zahřejeme a směs vymícháme dohladka. Postupně přidáme maizenu, cukr a vše dobře promícháme. |
2 | Ze sedmi bílků a špetky soli ušleháme jemný sníh. Kastrůlek odstavíme, vmícháme postupně žloutky, přilijeme likér a nakonec opatrně vmícháme sníh. |
3 | Troubu předehřejeme na 200C. |
4 | Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Do formy rozetřeme připravenou směs, pečeme 15minut. Poté zvýšíme teplotu na 220C a ještě 10minut dopékáme. |
5 | Hotové suflé ihned podáváme. |