Recept

Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25670
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Ananas
1 stroužek Česnek
10 g Cukr krupice
20 g Kari pasta
30 ml Limetka
40 g Máslo čerstvé
400 ml Mléko kokosové
40 g Olej arašídový (podzemnicový)
10 g Omáčka rybí
40 ml Omáčka sójová
600 g Telecí kýta
5 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 442kJ
5% Sacharidy 17 g
58% Tuky 43 g
16% Sodík 315 mg
62% Bílkoviny 35 g

Ostrá kokosová omáčka s telecím plátkem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na 4 plátky a potřeme je sójovou omáčkou, čerstvým zázvorem a najemno nasekaným česnekem.

2

Ananas oloupeme a rovněž rozkrájíme na 4 plátky. Rozehřejeme kari a rozmícháme dohladka s trochou kokosového mléka. Přidáme zbývající mléko a za stálého míchání necháme 10 minut probublávat na mírném plameni. Ochutíme limetovou šťávou, špetkou cukru a rybí omáčkou. Plátky ananasu opečeme na másle z obou stran dozlatova a posypeme je cukrem. Glazujeme v předehřáté troubě při 120 °C asi 5 minut.

3

Telecí maso opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Na plátky položíme ananas a přelijeme ostrou kokosovou omáčkou.

Poznámka

Obzvláště chutná s jemnou rýží basmati.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept