Jednoduchý recept

Telecí játra s cibulovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25672
Kategorie: Maso

Ingredience

30 ml Balsamico ocet
500 g Cibule
10 g Cukr krupice
80 g Hrozinky
600 g Játra telecí
40 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
3 g Muškátový oříšek
40 ml Olej olivový
25 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
400 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 546kJ
12% Sacharidy 43 g
45% Tuky 33 g
48% Sodík 962 mg
67% Bílkoviny 38 g

Telecí játra s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kolečka cibule osmažíme na oleji dozlatova, přidáme otrhané lístky tymiánu, osolíme a přidáme špetku cukru. Slijeme přes síto a ochucený olej odložíme stranou.

2

Na nudličky nakrájená játra lehce posypeme moukou. Dvě lžíce másla a ochucený olej zahřejeme v pánvi a játra ze všech stran důkladně opečeme. Osolíme, opepříme, promícháme s octem a zalijeme vývarem. Přidáme cibuli a necháme povařit. Na závěr vsypeme okapané hrozinky, piniová jádra, nastrouhaný muškátový oříšek a ochutíme petrželkou.

Poznámka

Podáváme s krémovou polentou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept