Telecí játra s cibulovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra s cibulovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25672 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
500 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
80 g | Hrozinky |
600 g | Játra telecí |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Muškátový oříšek |
40 ml | Olej olivový |
25 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
400 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 518,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 59g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Cukr krupice, Hrozinky, Játra telecí, Muškátový oříšek, Oříšky piniové, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kolečka cibule osmažíme na oleji dozlatova, přidáme otrhané lístky tymiánu, osolíme a přidáme špetku cukru. Slijeme přes síto a ochucený olej odložíme stranou. |
2 | Na nudličky nakrájená játra lehce posypeme moukou. Dvě lžíce másla a ochucený olej zahřejeme v pánvi a játra ze všech stran důkladně opečeme. Osolíme, opepříme, promícháme s octem a zalijeme vývarem. Přidáme cibuli a necháme povařit. Na závěr vsypeme okapané hrozinky, piniová jádra, nastrouhaný muškátový oříšek a ochutíme petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s krémovou polentou.