Recept

Rajská omáčka s kapary k telecím játrům

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 25673

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Chilli paprička
1 ks Ciabatta
100 g Cibule
600 g Játra telecí
60 g Kapary
60 g Kečup
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
500 g Rajčata sušená sterilovaná
50 g Roketa
2 ks Sardelové řezy
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
50 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 908 kcal
Kilojoule 3 798kJ
17% Sacharidy 62 g
73% Tuky 54 g
97% Sodík 2 g
82% Bílkoviny 46 g

Rajská omáčka s kapary k telecím játrům postup přípravy receptu:

1

Játra nakrájíme na proužky. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Oddělíme žloutek od bílku, z bílku ušleháme nepříliš pevný sníh a smícháme jej se žloutkem. Nastrouháme ciabattu. Rozpálíme dostatečné množství přepuštěného másla, játra namočíme do vaječné směsi a zlehka je obalíme ve strouhance. Osmažíme je dokřupava a odložíme na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk.

2

Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olivový olej a zprudka v něm osmažíme česnek, cibuli a šunku. Přidáme rajčata, bobkový list, tymián a kečup a svaříme na krémovou omáčku. Opláchneme sardelky a nasekáme je najemno, stejně jako chilli papričku. Vše přidáme do omáčky, přimícháme kapary a dochutíme pepřem. Roketu očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky. Vmícháme ji do omáčky a podáváme s opečenými játry.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou makarony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept