Rajská omáčka s kapary k telecím játrům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská omáčka s kapary k telecím játrům
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25673 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Ciabatta |
100 g | Cibule |
600 g | Játra telecí |
60 g | Kapary |
60 g | Kečup |
80 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata sušená sterilovaná |
50 g | Roketa |
2 ks | Sardelové řezy |
5 g | Sůl |
50 g | Šunka parmská |
5 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 605,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 60g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 136,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Ciabatta, Cibule, Játra telecí, Rajčata sušená sterilovaná, Sardelové řezy, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská omáčka s kapary k telecím játrům postup přípravy receptu:
1 | Játra nakrájíme na proužky. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Oddělíme žloutek od bílku, z bílku ušleháme nepříliš pevný sníh a smícháme jej se žloutkem. Nastrouháme ciabattu. Rozpálíme dostatečné množství přepuštěného másla, játra namočíme do vaječné směsi a zlehka je obalíme ve strouhance. Osmažíme je dokřupava a odložíme na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk. |
2 | Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme. Šunku nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olivový olej a zprudka v něm osmažíme česnek, cibuli a šunku. Přidáme rajčata, bobkový list, tymián a kečup a svaříme na krémovou omáčku. Opláchneme sardelky a nasekáme je najemno, stejně jako chilli papričku. Vše přidáme do omáčky, přimícháme kapary a dochutíme pepřem. Roketu očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky. Vmícháme ji do omáčky a podáváme s opečenými játry. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou makarony.