Kuřecí žaludky na pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí žaludky na pomerančích
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25677 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Balsamico ocet |
3 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
500 g | Cibule červená |
1 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
60 g | Máslo čerstvé |
5 g | Nové koření celé |
5 g | Pepř černý celý |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Pomeranče |
5 g | Sůl |
1 kg | Žaludky drůbeží |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 345,7mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bobkový list, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Hřebíček, Nové koření celé, Pepř černý celý, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Žaludky drůbeží, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí žaludky na pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Smícháme kořenovou zeleninu, bobkový list, rozpůlenou cibuli, hřebíček, nové koření, pepř, kuřecí žaludky a sůl, zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme pod pokličkou doměkka. Hotové žaludky vyjmeme a nakrájíme je na tenké proužky. Vývar přecedíme a svaříme na 500 ml. Z cukru uděláme světlý karamel. Zalijeme jej octem a vývarem, znovu vyvaříme na jednu třetinu. Z jednoho pomeranče a citronu oloupeme kůru. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Spolu s ovocnou šťávou a kůrou přidáme do vývaru a nezakryté vaříme 30 minut. V omáčce prohřejeme žaludky, dochutíme solí a pepřem a vmícháme po kouscích studené máslo. |