Recept

Kuřecí žaludky na pomerančích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25677
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Balsamico ocet
3 ks Bobkový list
50 g Cibule
500 g Cibule červená
1 ks Citrony
50 g Cukr krupice
3 ks Hřebíček
60 g Máslo čerstvé
5 g Nové koření celé
5 g Pepř černý celý
5 g Pepř černý mletý
500 g Pomeranče
5 g Sůl
1 kg Žaludky drůbeží
400 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 496kJ
16% Sacharidy 59 g
28% Tuky 21 g
25% Sodík 492 mg
100% Bílkoviny 56 g

Kuřecí žaludky na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Smícháme kořenovou zeleninu, bobkový list, rozpůlenou cibuli, hřebíček, nové koření, pepř, kuřecí žaludky a sůl, zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme pod pokličkou doměkka. Hotové žaludky vyjmeme a nakrájíme je na tenké proužky. Vývar přecedíme a svaříme na 500 ml. Z cukru uděláme světlý karamel. Zalijeme jej octem a vývarem, znovu vyvaříme na jednu třetinu. Z jednoho pomeranče a citronu oloupeme kůru. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Spolu s ovocnou šťávou a kůrou přidáme do vývaru a nezakryté vaříme 30 minut. V omáčce prohřejeme žaludky, dochutíme solí a pepřem a vmícháme po kouscích studené máslo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept