Bramborová kaše zapečená se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše zapečená se zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25678 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
80 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
240 g | Chléb pšeničný (bílý) |
80 g | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Hrášek |
80 g | Karotka |
80 g | Květák |
60 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko polotučné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 30,5mg |
Draslík | 699,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek, Karotka, Květák, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše zapečená se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory s mlékem a solí šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj kaši. |
2 | Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme růžičky květáku, brokolice, kolečka karotky, kostičky cibule, prolisovaný česnek a hrášek. Osolíme, opepříme a chvilku na másle restujeme. Potom podlijeme vývarem, pánev zakryjeme a podusíme 5 minut. Pánev odkryjeme a necháme tekutinu téměř odpařit. Zeleninu vložíme do pekáčku na kaši, uhladíme a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. |
3 | Podáváme s krajíčky bílého chleba. |