Chléb zapečený s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb zapečený s nivou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 25683 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
20 g | Cibule |
70 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Rajčata |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 410,0mg |
Draslík | 293,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sýr Niva (Rokfór), Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb zapečený s nivou postup přípravy receptu:
1 | Nivu vyšleháme s máslem do pěny a namažeme na krajíce chleba. Doprostřed namazaného krajíce položíme kroužek cibule a do něj vložíme žloutek tak, aby ho cibule udržela. |
2 | Krajíce chleba opatrně položíme na máslem vymazaný plech a zapečeme 5 až 7 minut, dokud žloutek neztuhne. |
3 | Podáváme teplé s plátky rajčat. |