Zaječí stehna s rozmarýnovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí stehna s rozmarýnovou omáčkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
20 g | Džem rybízový |
160 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
400 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
1000 g | Zaječí kýta |
400 g | Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 183,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Zaječí kýta, Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí stehna s rozmarýnovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a opepříme. Přepustíme 60 g másla a maso ze všech stran důkladně opečeme. Výpek rozředíme vývarem. Po 30 minutách přidáme zeleninu, česnek, cibuli a chvíli podusíme. Přilijeme červené víno, přidáme 5 snítek rozmarýnu, rybízový džem a podusíme dalších 30 minut doměkka. Hotové maso uchováme v teple. Omáčku zredukujeme a propasírujeme ji. Poslední snítku rozmarýnu nasekáme najemno, vložíme do omáčky a dochutíme solí. Vmícháme vločky studeného másla. Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V omáčce prohřejeme maso. |
2 | Vhodnou přílohou jsou houby podušené na másle a domácí nudle. |