Recept

Jalovcová smetana se zajícem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25692
Kategorie: Maso

Ingredience

4 cl Gin
1 ks Hrušky
20 ks Jalovec
50 g Máslo čerstvé
40 ml Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
5 g Sůl
400 ml Vývar z hovězích kostí
500 g Zaječí maso
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,108 kcal
Kilojoule 4 635kJ
19% Sacharidy 69 g
88% Tuky 66 g
68% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 54 g

Jalovcová smetana se zajícem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a osušíme. V hmoždíři rozdrtíme 6 jalovčinek a smícháme je se solí a s pepřem. Směs vetřeme do masa, které ovineme slaninou a ovážeme kuchyňskou nití. Rozpálíme olej a maso ze všech stran důkladně opečeme. Zalijeme ginem a 5 minut dusíme. Přilijeme vývar a přidáme zbývající podrcené jalovčinky. Nezakryté maso vaříme 15 minut. Hrušku rozčtvrtíme, oloupeme, odstraníme jaderník a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a hrušku na něm lehce podusíme. Poté maso vyjmeme, odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu. Omáčku procedíme, přimícháme zakysanou smetanu a povaříme, aby omáčka měla krémovou konzistenci. Osolíme, opepříme a vmícháme podušenou hrušku. Maso v omáčce prohřejeme.

2

Výborně chutná s hlívou ústřičnou opečenou na másle a malými opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept