Jalovcová smetana se zajícem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jalovcová smetana se zajícem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25692 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 cl | Gin |
1 ks | Hrušky |
20 ks | Jalovec |
50 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
400 ml | Vývar z hovězích kostí |
500 g | Zaječí maso |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 187,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Gin, Hrušky, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jalovcová smetana se zajícem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a osušíme. V hmoždíři rozdrtíme 6 jalovčinek a smícháme je se solí a s pepřem. Směs vetřeme do masa, které ovineme slaninou a ovážeme kuchyňskou nití. Rozpálíme olej a maso ze všech stran důkladně opečeme. Zalijeme ginem a 5 minut dusíme. Přilijeme vývar a přidáme zbývající podrcené jalovčinky. Nezakryté maso vaříme 15 minut. Hrušku rozčtvrtíme, oloupeme, odstraníme jaderník a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a hrušku na něm lehce podusíme. Poté maso vyjmeme, odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu. Omáčku procedíme, přimícháme zakysanou smetanu a povaříme, aby omáčka měla krémovou konzistenci. Osolíme, opepříme a vmícháme podušenou hrušku. Maso v omáčce prohřejeme. |
2 | Výborně chutná s hlívou ústřičnou opečenou na másle a malými opečenými bramborami. |