Kuřecí řízky plněné zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky plněné zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25697 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Kari koření |
600 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 694,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Kari koření, Med včelí, Olej rostlinný, Paprika žlutá, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky plněné zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a podusíme na něm cibuli, česnek a zeleninu. Za stálého míchání dusíme 5 minut. Okořeníme, osolíme a k zelenině přidáme med. |
2 | Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a na každý řízek dáme 1 lžíci zeleninové nádivky. Řízky překlopíme a spojíme párátky. |
3 | Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a řízky smažíme 4 minuty z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve. Vypečenou šťávu smícháme se smetanou a zeleninovým vývarem a necháme zhoustnout. Do omáčky vložíme zbytek zeleniny a řízky a dusíme ještě 5 minut. Řízky podáváme s omáčkou. |