Krůtí řízky s rajčaty a mangovým čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s rajčaty a mangovým čatní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25698 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Chutney mangové |
1 polévková lžíce | Grappa |
600 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Pepř červený celý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 666,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej rostlinný, Pepř červený celý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Grappa, Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky s rajčaty a mangovým čatní postup přípravy receptu:
1 | Krůtí řízky omyjeme a osušíme. Z oleje, vínovice (Grappa), soli, pepře a papriky připravíme marinádu, do které na 10 minut vložíme řízky. Gril elektrické trouby předehřejeme. |
2 | Rajčata omyjeme, vykrojíme stopky a dužinu nařízneme do křížku. Osolíme, opepříme a do každého rajčete dáme trochu másla. |
3 | Řízky vyjmeme z marinády a z každé strany je 5 minut grilujeme. Spolu s řízky grilujeme také rajčata. |
4 | Krůtí řízky a rajčata upravíme na talíře, ke každému řízku dáme 1 lžíci mangového čatní a ozdobíme červeným pepřem. |