Toasty s krůtími řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s krůtími řízky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25699 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
2 ks | Cibulka jarní |
200 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Kerblík |
600 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gouda 45% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 343,7mg |
Draslík | 911,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 942,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibulka jarní, Kerblík, Krůtí prsa, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s krůtími řízky postup přípravy receptu:
1 | Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme a překrojíme napůl. Na talíř dáme mouku, na druhý talíř dáme vajíčko, přidáme 1 lžíci mléka a rozšleháme ho a na třetí talíř nasypeme strouhanku. Řízky postupně obalíme nejprve v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance. |
2 | Hlívy očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 200 °C. |
3 | Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a řízky na něm smažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve. Rozpálíme zbytek másla a cibuli s houbami na něm podusíme. Přidáme smetanu a kerblík, zamícháme, osolíme a opepříme. |
4 | Rajčata omyjeme, vykrojíme okolí stopky a nakrájíme na plátky. Toasty položíme na mřížku a na každý položíme půlku řízku. Obložíme plátkem rajčete, houbovou směsí a plátkem goudy. Toasty dáme ještě na 15 minut zapéct do trouby. |