Jednoduchý recept

Hovězí ledvinky na cibulce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 257
Kategorie: Maso

Ingredience

166,6 g Cibule
1000 g Hovězí ledviny
0,6 g Kmín celý
66,6 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,6 g Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
20 g Sůl
80 g Tuk
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 921kJ
2% Sacharidy 7 g
17% Tuky 13 g
50% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Hovězí ledvinky na cibulce postup přípravy receptu:

1

Hovězí ledvinky zbavené blan v půli rozkrojíme, omyjeme a očistíme. Ledvinky potom nakrájíme na tenké plátky a několikrát je spaříme a propláchneme, aby zůstaly čisté.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku mírně dozlatova osmažíme. Přidáme mletý pepř a kmín, do základu vložíme ledvinky, mírně je podlijeme teplou vodou a dusíme pod poklicí. Během dušení občas zamícháme a podléváme teplou vodou.

3

Když jsou ledvinky poloměkkié, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je prosátou moukou a za stálého míchání osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a doměkka podusíme.

4

Nakonec ledvinky osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou a částečně roztavenou slaninu a vše ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept