Květáková polévka s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková polévka s hovězím masem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2570 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso přední |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
0,5 ks | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř bílý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 495,5mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí maso přední, Kopr čerstvý, Květák, Pepř bílý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme hovězí vývar. |
2 | Půl hodiny před koncem varu přidáme bobkový list, sůl, pepř a jednu celou oloupanou cibuli. |
3 | Poté vývar přecedíme, cibuli a koření odstraníme a maso nakrájíme. |
4 | Květák rozebereme, druhou cibuli nakrájíme, mrkev oloupeme a nastrouháme. |
5 | Obojí opečeme na másle. |
6 | Procezený osolený vývar uvedeme do varu, vložíme květák a vaříme doměkka. |
7 | Přidáme opečenou cibuli, mrkev a maso a vše povaříme. |
8 | Posypeme koprem. |