Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 320 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25704
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Brusinky
150 g Celer řapíkatý
500 g Chléb slunečnicový
2 ks Cibule
1 ks Krocan
3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
250 g Vepřový bok uzený
200 ml Víno bílé
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,231 kcal
Kilojoule 5 151kJ
9% Sacharidy 32 g
79% Tuky 59 g
45% Sodík 902 mg
223% Bílkoviny 126 g

Pečený krocan postup přípravy receptu:

1

Krocana zvenku i zevnitř dobře omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř. Bůček nakrájíme na kostičky a rozpustíme na pánvi.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme a nasekáme. Cibuli, celer a petrželku přidáme do pánve a krátce podusíme. Potom přidáme máslo.

3

Chléb nakrájíme na kostky. Směs smícháme se 100 ml vína, vývarem a chlebem a vypracujeme polopevné těsto, které nesmí být příliš vlhké.

4

Troubu předehřejeme na 160 °C. Krocana naplníme nádivkou a zašijeme. Dáme do pekáče a pečeme dokřupava 4-5 hodin.

5

Krocana občas poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby i vodou. Hotového krocana vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.

6

Na přípravu omáčky přecedíme vypečenou šťávu a podle potřeby dolijeme zbytkem vína a vývarem. Převaříme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě. Podle chuti do omáčky přimícháme 1 lžíci brusinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept