Recept

Špecle s hovězími karbanátky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25706
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
200 g Hovězí maso mleté
3 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g špecle
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 301kJ
23% Sacharidy 81 g
13% Tuky 10 g
12% Sodík 237 mg
51% Bílkoviny 29 g

Špecle s hovězími karbanátky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme žampiony a také nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Mleté maso smícháme s 1 cibulí, žampiony, bylinkami, sýrem a rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Z této hmoty tvarujeme menší kulaté karbanátky. Rozpálíme 1 lžíci oleje, karbanátky osmažíme, vyjmeme a udržujeme v teple.

2

Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme zbytek oleje a česnek s druhou cibulí na něm osmahneme. Přidáme rajčata i se šťávou, rozmačkáme je vidličkou a dochutíme.

3

Špecle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a promícháme s omáčkou. Dáme na talíře, na špecle rozdělíme karbanátky a zdobíme bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept