Špecle s hovězími karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špecle s hovězími karbanátky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25706 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso mleté |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g | špecle |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
50 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 31,0mg |
Draslík | 490,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, špecle, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špecle s hovězími karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme žampiony a také nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. Mleté maso smícháme s 1 cibulí, žampiony, bylinkami, sýrem a rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Z této hmoty tvarujeme menší kulaté karbanátky. Rozpálíme 1 lžíci oleje, karbanátky osmažíme, vyjmeme a udržujeme v teple. |
2 | Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme zbytek oleje a česnek s druhou cibulí na něm osmahneme. Přidáme rajčata i se šťávou, rozmačkáme je vidličkou a dochutíme. |
3 | Špecle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a promícháme s omáčkou. Dáme na talíře, na špecle rozdělíme karbanátky a zdobíme bazalkou. |