Recept

Zapečené makarony s jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25708

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Créme fraiche
250 g Fazolové lusky zelené
400 g Jehněčí maso mleté
250 g Jogurt bílý
0,5 ks Koriandr čerstvý
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel - nať
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
300 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,243 kcal
Kilojoule 5 202kJ
27% Sacharidy 96 g
242% Tuky 182 g
31% Sodík 624 mg
89% Bílkoviny 50 g

Zapečené makarony s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme mleté maso a osmažíme.

2

Do pánve přidáme mrkev a fazolky, podlijeme bílým vínem a na mírném ohni vaříme 15 minut. Vše osolíme, opepříme a přimícháme bylinky.

3

Troubu předehřejeme na 190 °C. Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat.

4

Makarony a směs masa a zeleniny dáme do tukem vymaštěné zapékací mísy. Jogurt smícháme s creme fraiche a s vejci a nákyp tím přelijeme. Posypeme parmezánem a zapékáme 35 minut v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept