Holandská omáčka s limetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandská omáčka s limetou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25716 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Limetka |
25 ml | Limetková šťáva |
250 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř bílý |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 445,2mg |
Draslík | 75,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Limetková šťáva, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandská omáčka s limetou postup přípravy receptu:
1 | Ze žloutků, limetové šťávy, soli a pepře ušleháme krém a ohříváme ve vodní lázni za stálého míchání, dokud nezhoustne. Za stálého opatrného šlehání, přiléváme rozpuštěné, ještě teplé máslo. |
2 | Limetu omyjeme horkou vodou, osušíme a nastrouháme 1-2 lžičky kůry. Přimícháme ji do omáčky a dochutíme pepřem. |