Holandská ořechová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandská ořechová omáčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25717 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
180 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Ocet malinový |
1 hrst | Ořechy vlašské |
4 ks | Pepř černý celý |
10 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 331,7mg |
Draslík | 608,9mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 454,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Ořechy vlašské, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet malinový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandská ořechová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Ve 100 ml vody uvaříme 4 ořechová jádra, jemně nasekáme a spolu s rozdrcenými zrnky pepře a bobkovým listem povaříme několik minut. Vývar přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni ušleháme |
2 | krém. Máslo rozpustíme na mírném plameni a zlehka přiléváme ke žloutkovému krému. Opatrně mícháme, aby omáčka získala krémovou konzistenci. Zbývající ořechy nasekáme na drobné kousky a přimícháme je do omáčky. Dochutíme solí, pepřem a malinovým octem. |