Recept

Velikonoční babiččin věnec

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Velikonoční babiččin věnec 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2572

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
50 g Cukr krupice
1 balení Droždí sušené
1 ks Hrozinky
100 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 126kJ
10% Sacharidy 36 g
15% Tuky 12 g
1% Sodík 29 mg
10% Bílkoviny 6 g
Velikonoční babiččin věnec
  • Velikonoční babiččin věnec
  • 1
  • Velikonoční babiččin věnec
  • 2
  • Velikonoční babiččin věnec
  • 3
  • Velikonoční babiččin věnec
  • 4
  • Vložit obrázek

Velikonoční babiččin věnec postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s droždím, špetkou soli, změklým máslem a ostatními surovinami. Přilijeme vlažné mléko podle potřeby (asi 200ml).

2

Propracujeme těsto a necháme je vykynout.

3

Těsto rozdělíme na dva velké díly a jeden malý. Větší části spleteme, konce přitiskneme k sobě.

4

Z menšího dílu vytvoříme čtyři tenčí válečky.

5

Z každého uděláme uzel a všechny přitiskneme na hotový věnec.

6

Věnec potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře a hodnocení

 
luckam86-89976
Velikonoční babiččin věnec
S těstem se výborně pracovalo, díky sušenému droždí vykynulo mnohem rychleji než při použití čerstvého. Upečený věnec je výborný i druhý den, nepřeslazený, kdo nemá rád rozinky, může použít jiné sušené ovoce.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept