Recept

Smetanová paitková omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25721

Ingredience

18 ml Citronová šťáva
55 g Hořčičné semínko
130 g Máslo čerstvé
90 g Pažitka
18 g Pepř bílý celý
7 g Sůl
5 polévková lžíce Voda pitná
500 g Šlehačka Pařížská

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 221kJ
7% Sacharidy 24 g
82% Tuky 62 g
34% Sodík 681 mg
15% Bílkoviny 8 g

Smetanová paitková omáčka postup přípravy receptu:

1

Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém.

2

Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku zjemníme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept