Smetanová paitková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová paitková omáčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25721 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
18 ml | Citronová šťáva |
55 g | Hořčičné semínko |
130 g | Máslo čerstvé |
90 g | Pažitka |
18 g | Pepř bílý celý |
500 g | Šlehačka Pařížská |
7 g | Sůl |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 177,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 463,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hořčičné semínko, Pažitka, Pepř bílý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šlehačka Pařížská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová paitková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém. |
2 | Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku zjemníme. |