Pikantní estragonová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní estragonová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25722 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
80 g | Estragon |
100 g | Hořčice Dijonská |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
400 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 232,7mg |
Draslík | 837,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Estragon, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní estragonová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Vejce, citronovou šťávu, hořčici a olej rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme jemně nasekaný estragon a ochutíme solí a pepřem. |
2 | Před podáváním přimícháme 2-3 oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. |