Sabayon s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sabayon s bazalkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25724 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
60 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
10 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Protlak rajčatový |
15 g | Solamyl - bramborový škrob |
5 g | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 g | Víno bílé |
40 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 186,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Solamyl - bramborový škrob, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sabayon s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme 1 stroužek česneku a vytřeme rendlík. Pečlivě rozmícháme žloutky, bílé víno, citronovou šťávu a škrob (Solamyl). Portské víno smícháme s rajským protlakem a přidáme k vínu. Ve vodní lázni ušleháme krém. |
2 | Omáčku ochutíme solí a pepřem a na závěr přimícháme bazalku. |