Jogurtovo-bylinková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtovo-bylinková omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25725 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
40 g | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Citrony |
25 g | Hořčice |
125 g | Jogurt bílý |
10 g | Pepř černý mletý |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 31,6mg |
Draslík | 116,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtovo-bylinková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Hořčici, jogurt a citronovou šťávu vymícháme do hladké omáčky, ochutíme solí a pepřem. Přimícháme bylinky. Ušleháme šlehačku a opatrně přidáme do omáčky. Bylinky volíme podle vlastní chuti. |