Plněná vejce s kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vejce s kaviárem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2573 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Kaviár |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 912,4mg |
Draslík | 289,3mg |
Vláknina | 12,0mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kaviár, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vejce s kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Uvařená vejce oloupeme, rozkrojíme podélně a vyjmeme žloutky a půlku trochu dole seřízneme. |
2 | Vychladlé žloutky smícháme v misce se sardelovou pastou, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou a osolíme. |
3 | Vše smícháme, až vznikne pomazánka, kterou plníme do vajec. |
4 | Nahoru přidáme kaviár. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.