Pórková omáčka se závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková omáčka se závitky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25730 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
2 g | Muškátový oříšek |
30 ml | Olej slunečnicový |
300 g | Pórek |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr smetanový tavený 45% |
50 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 107,5mg |
Draslík | 558,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 9,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Smetana 12% (konzumní), Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková omáčka se závitky postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na úzké proužky a v osolené vodě vaříme 2 minuty. Pórek vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Řízky opláchneme a osušíme. Potřeme je směsí koření a smetanovým sýrem. Posypeme polovinou pórku a zavineme. Závitky upevníme párátky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Mezitím závitky opékáme asi 5 minut v horkém oleji. Zalijeme je vývarem, bílým vínem, smetanou a trochou muškátového oříšku. Závitky s omáčkou zapékáme v troubě asi 20 minut. Posypeme je zbývajícím pórkem a pečeme dalších 20 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou nové brambory.